insan ,maddi ve manevi yönleri ile bir bütündür.Bu bütünün duygusal şekiillenmesine “iç olusum” diyoruz.insanın bu iki yönünün uyum saglaması ise egitim ile mümkündür.Bu uyumu saglayacak egitimin içinde “sanat etkinlikleri” yer almaktadır.
Sanat;duygu ve düsünce arasındaki karşılıklı iç içe geçmiş baglantıyı vurgular.Sanatın işitsel yanını kapsayan Müzik,görsel yanını kapsayan DANS önemli iki objeyi sergiler.
Müzik ve dans birbirleri ile bütünlük içinde yer alırlar.Müzik ;dogrudan dogruya duyum ve bilinçle ilgili olarak beyni etkiler ki,bu etkileşim fizyolojik ve psikolojik olarak hareketlerin bedensel yansıması ile dansa dönüşür.
Dans sanatı ,sürekli gelisen ve çok geniş boyutları içine alan evrensel bir sanattır. Bunun içindir ki;alternatif tanımlarla dansı tanımlayabiliriz.
*insanın beyin gücünün,beden üzerinde motiflenerek sunulmasıdır.
*Doga olaylarının,günümüz yasantısına adapte edilerek müzik,mimik,kostüm,dekor gibi yardımcı sanatlarla süslenerek sergilenmesidir.
*insanoglunun içindeki dogallıgının,yaratıcılıgı ile birlestirerek özgün davranıslar ve hareketler altında sunması olayıdır.
*Müzigin ve duyguların hareketlere dönüştürülerek en zengin biçimde icra edilmesidir.
*Tarihlerden ve geleneklerden yola çıkarak,klasizm ve modernizmi birleştirerek,müzik ve hareketlerle emprovize (Dogaçlama) yaratmaktır.
*Hareketleri belirli adım ve kalıplara bölerek,müzigin ve duyguların yardımı ile parçadan bütüne bir olgu yaratarak sunmadır.
Bu tanımları sonsuz sayıda çogaltmak mümkündür.
İKİ KİŞİNİN FARKLI MELODİLER EŞLİĞİNDE YAPTIĞI RİTMİK HAREKETLERDİR.BUNA DUYGU VE BEDENSEL ÖĞELERİDE KATARSAK ORTAYA HARİKA GÖRÜNTÜLER ÇIKAR.HER TOPLUMUN KENDİNE HAS DANS STİLLERİ VARDIR.VALS.SALSA.RUMBA ÇAÇA GİBİ.TABİ PARTNERİN AYAĞINA BASMADIĞI SÜRECE HER DANS GÜZELDİR.